In maart 1985 is Onder de Luifel overgenomen door de families Veldman en Sterenberg. Zij namen het bedrijf over van de familie Van de Vegte welke het hiervoor al 23 jaar runde.
Bertha en Trijnie zagen het bedrijf in het begin als een soort hobby, maar kwamen er al snel achter dat het meer was dan alleen patat bakken en bier tappen.
Toch hebben ze dit altijd met plezier gedaan en hebben ze een oud bruin café en een snackcounter in oude stijl opgebouwd tot een luxueuze snackbar met mogelijkheden van een simpel patatje eten tot het nuttigen of laten bezorgen van complete maaltijden of het afhalen van koude en warme hapjes.
Het oude bruine café is nog gedeeltelijk aanwezig, maar heeft in 1992 een grondige verbouwing ondergaan. In dat jaar is namelijk het pand naast het oude Onder de Luifel overgenomen. Dit was het voormalige pand van boekhandel De Haan.
Dit werd afgebroken en opnieuw opgebouwd als biljartzaal met 2 wedstrijdbiljarts voor biljartvereniging “Ons Genoegen” (al bestaand sinds 1962 in dit pand) en in het voorzaaltje werd een snookertafel geplaatst. Deze verdween na een aantal jaren en het zaaltje wordt nu gebruikt door Zwartewater Catering.
In 2001 nam Bertha Veldman het besluit om te stoppen met het bedrijf. Haar deel deed ze over aan de jongste zoon van de familie Sterenberg. Petrit Sterenberg heeft nu samen met zijn moeder Trijnie Sterenberg het bezit van en de dagelijkse leiding over Onder de Luifel.
De naam Onder de Luifel komt voort uit het feit dat er vroeger in de oude snackbar een zitkuil wast. Dit was een soort verlaging met twee grote banken, een tv-toestel en een open haard waar men, voordat men aan tafel ging, een aperitief kon nuttigen of gewoon ‘s avonds lekker kon zitten.
Hierboven was een grote luifel die met de verbouwing van de snackbar in 1987 verdwenen is. Maar omdat het bedrijf deze naam nu eenmaal meegekregen heeft en een rijk verleden hierachter schuil gaat hebben wij besloten de naam zo te laten.
Wij hopen dat u nu iets meer weet over de geschiedenis van Onder de Luifel die in werkelijkheid nog vele, vele jaren verder teruggaat dan 1985.